Första etappen avklarad

Befinner oss nu i Stockholm där vi sovit hos Hannas mamma. Var igår tacksam över att ha bokat om till bussbiljetter, bekväm buss och gott om utrymme. Enda nackdelen var att busschaffören redan igår ville vänja oss vid värmen som väntar, så det var ljuvligt med frisk luft vid ankomst till Stockholm.

Nu känns det att det närmar sig, pirret i magen har inte direkt blivit mindre. Om några timmar fortsätter färden mot Arlanda och flyget som tar oss 7950,11 km söder om Borås.

Tandläget är okej med hjälp av lite smärtstillande tabletter. De har varit mina bästa kompisar de senaste dygnen!

Nu blir det lunch och sen försöka få på oss lite andra kläder än pyamasar... Vi tyckte vi förtjänade lite lugn och ro då vi inte återser någon säng förrän i morgon kväll.

På återseende!

Sista kvällen i Borås

Väskorna är efter många om och men packade. Var inte det lättaste eftersom viljan inte fick styra över väskan, utan väskan styrde över viljan. Fick med andra ord tänka om och välja bort en del för att få plats med det väsentliga. Om jag valt rätt väsentligheter åtserstår dock att se.

Annars har kvällen mest gått åt till att inte försöka gnälla allt för mycket. Ett akutbesök hos tandläkaren idag resulterade nämligen i en utdragen kindtand, AJ! Det blir med mörbultad mun jag inleder min vistelse i främmande land. Vilket i sin tur ledde till ytterligare påfyllning i medicinväskan av en omgång penecilin...

Snöovädret har även det ställt till det idag. På grund av de rådande omständigheterna har vi valt att boka om våra tågbiljetter till stockholm till bussbiljetter istället. Som jag förstått det är vårt tåg ett av få som trafikerar Göteborg-Stockholm vilket gör att vi anar kaos, trots att vi har sittplatser. Inget man utsätter sig för om man absolut inte måste!

Hade storslagna planer på att jag skulle hinna fixa bloggdesignen innan vi åkte, har gett upp de planerna så ni får stå ut med den relativt gräsliga design som finns idag.

Nu sängen innan avresedag. Kommer sakna min säng!

Väderstatus just nu

I Borås: - 8,5ºC, snön yr och flera dm nysnö, dvs totalt snökaos.

I Mzuzu: 20ºC varmt, regn och risk för åska.

Hm, värmen lockar men åska? Hua. Där ser inte prognosen ljus ut...

Då var man på G!

Med mindre än 6 dygn kvar tills planet lyfter mot sydligare breddgrader är det hög tid för ett första inlägg här i bloggen.

Resan som började för över två år sedan när Hanna frågade om jag var sugen på att skriva en MFS som kandidatuppsats börjar närma sig sin brännpunkt. Den har varit krokig och haft många nödstopp och har inneburit mycket slit och kommer säkert innebära lika mycket slit till innan vi kan titulera oss färdiga bibliotekarier i juni men nu börjar det.

Känns som om det vore igår mailet som berättade att MFS-stipendiet var i hamn ramlade ner i inkorgen men november är ju nu långt bort. Onsdagen den 24 februari klockan 20.00 lyfter planet som tar oss via Rom, Addis Ababa och Lubumbashi till Lilongwe i Malawi, varifrån vi så småningom kommer ta oss norröver till slutdestinationen Mzuzu.

Helgen lär försvinna i ett nafs med allt som ska hinnas med; bio, packning, njuta av snön (den lär ju förhoppningsvis vara borta när vi återvänder i slutet av april), titta på en massa OS och givetvis mysa så mycket det bara går med Henk=)

Men innan jag åtar mig något annat ska jag hälsa på sängen i några timmar.

På återseende!


RSS 2.0