Resan (24-25 februari)

Så var man då framme i Lilongwe, Malawi. Det har varit en lång och väldigt genom många länder.

Planet lyfte från Stockholm 20.00  svensk tid, delvis fyllt med en stor klass nordbor av varierande nationalitet. Vi kom aldrig riktigt fram till om de var norskar, danskar eller svenskar men förmodligen fanns alla representerade.

Mer serviceminded flygpersonal än den på Ethiopian Airlines får man leta efter! Det bjöds på dryck, mat, dryck, snacks men jämna mellanrum under hela resan. Allt ingick i biljettpriset, så även alkohol om man ville, fast ni som känner mig och Hanna kan nog lista ut att det inte var något vi utnyttjade!

Med en timme kvar till Rom släcktes belysningen ner och lagom tills jag slumrat till var det dags att vakna för landning. (när lyset tänds och det med flera blinkningar först, är det svårt att hålla sig sovandes!)

I Rom bröt kaoset ut, tänk ett helt gäng nordbor i 20-års åldern som släpps lösa… det var kaos! Flygplatsen i Rom var för övrigt grymt stor, det tog en evighet att taxa in och ut från landningsbanan. Vi funderade till och med ett tag om vi skulle ta landvägen till Addis Ababa (något som komiskt nog upprepades på danska från raden bakom oss några minuter senare.)

Flyget fortsatte mot Addis Ababa och Etiopen men någon efterlängtad sömn kunde vi bara drömma om, så fort man slumrat till tändes ljuset med ett blinkande och det var snacks-time igen.

Runt fem på morgonen delades varm handduk ut och från fönstret kunde vi se en vacker soluppgång. Frukosten serverades och vi började flyga in över Addis. Dagens första skratt fick vi då vi kunde konstatera att det satt män med cirka 30 meters mellanrum längs hela start- och landningsbanan.

I Addis var det en 2 timmars väntan innan vi kunde fortsätta i nytt plan mot slutmålet. Flyga in över Lubumbashi var också en erfarenhet. Taken hade de mest fantastiska färger, knallrosa, turkos, orange, grön, you name it! Detta i solsken (smaka på ordet, solsken!), vackert!

En timme från Lubumbashi (som för övrigt ligger i Kongo Kinshasa om någon undrar) kunde vi så äntligen landa i regnigt, varmt och kvavt Lilongwe, där vi efter hälsocheck, visumansökan och pengaväxling togs emot av personal från Mufasa Logde, vårt hostel.

 


Kommentarer
Postat av: sylvia

Det verkar som en händelserik resa . Du kommer kanske att vara rätt så nöjd med SJ i fortsättningen

2010-03-03 @ 17:18:24

Lämna gärna en hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0