5/3 2010

Fredag och nu har vi varit här i Mzuzu i en hel vecka. Känns som en evighet samtidigt som det känns som vi kom igår. En vecka har gått, sju återstår innan planet lyfter mot nordligare breddgrader igen.

 

I går tillbringade vi dagen på account office på dioceset och hjälpte till med att skriva checkar. Nytt för mig som bara betalat räkningar på internet tidigare… Fick också följa med till Bank of Malawi för att hjälpa till att växla in några checkar i pengar. Vi har med andra ord hunnit med lite auskultation här nere vi också! =) Dessutom blev det en bra lektion i att bokstavera siffror på engelska, något både jag och Hanna hade lite problem med till att börja med, man glömmer så fort!

 

På kvällen satt vi länge i vårt vardagsrum och pratade med fader Clement, en präst från längst upp i norr som övernattade i guest houset han också. Det är intressant att prata med personer som bor här och lära sig mer om kulturerna! Kan exempelvis säga att det i deras öron låter jättekonstigt att man bor ihop med sin pojkvän och inte är gift men också som i Hannas fall att hon bor själv är också underligt. Här bor du hos dina föräldrar tills du gifter dig och flyttar någonstans med din man.

 

Idag har vi återigen varit på dioceset, denna gång för att prata med Mr Mainga som är diocese secretary och vår kontaktperson här nere. Nu har vi snart hunnit igenom hela diocesets funktioner! Det är skönt med lugna dagar men nu längtar jag tills vi på allvar kan komma igång med vår studie. Jag behöver känna att vi kommer någonstans, att vi har material att arbeta med. Samtidigt har vi under veckan som gått lärt oss enormt mycket som livet och kulturen här nere, något som kommer vara mycket värdefullt när väl ”drar ut i fält”.

 


Kommentarer

Lämna gärna en hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0