28/2 2010

Återigen på vår veranda med uppsatslitteratur och varsin dator. Här kan vi lyssna på en afrikansk gudstjänst på avstånd, den har än så länge hållit på i minst tre timmar… Det är mycket sång till ackompanjemang av orgelmusik. Riktigt rogivande att lyssna på. Barnen fortsätter att komma och vara intresserade, de tycker det är jätteroligt att bli fotograferade!

 

Promenerat en tur till centrum och tillbaka men inte mycket som händer en söndag. Njuter av solen och värmen. Vi har funnit att det finns något slags mönster vad gäller vädret. Förmiddagarna är fina, på eftermiddagen kommer ofta en rejäl skur i kombination med åska, kvällen är det uppehåll också blir det en rejäl regnskur på natten. Det mönstret kan jag allt lära mig att leva med.

 

En annan ”upptäckt” är också att solen den tar rejält. Fick färg igår, trots noga användning av solkräm. Jag har förövrigt redan utvecklat något som kommer att bli min rutin här nere. Morgonen inleds med solkräm och myggmedel, kvällen avslutas med myggmedel och rejäl instoppning av myggnät. Tror att invånarna här nere skulle skratta lite när de ser våra ritualer=)

 

En sak som kan vara lite tröttsamt, hur hemskt det egentligen låter, är att komma ihåg att alltid vara trevligt. Hälsningsfrasen är Hello, how are you? Och så ska man då svara med lämpligen Fine, And you? Är frågan och inte svaret som är det relevanta. Lite jobbigt att veta hur man ska förhålla sig nere i centrum där många, hittills uteslutande män, kommer fram och frågar detta för att sen fortsätta utfrågningen eftersom de vill att man ska följa med dem och köpa vad de nu har att sälja, exempelvis fotografier. De kan bli rätt rejält sura om man avvisar dem, men vad ska vi göra. I deras ögon är vi kanske vita och välbärgade och visst, det är vi här nere, men hemma i Sverige är ju ju på gränsen till fattiga i studenters synvinkel. Vi lånar ju faktiskt pengar för att överleva och hade inte kunnat åka hit om vi inte fått vårt stipendium. Det blir mycket tänkande på sådana här saker så här i början av vår vistelse.


Kommentarer
Postat av: jenny

åh, vad spännande att läsa om ert äventyr! :)



jag kisar lite när du skriver om vädret & försöker ignorera att det står "sol" lite här & där.. ;)



skönt att höra att allt verkar bra, kan tänka mig att det blir mycket tankar om fattigdom/rikedom & vad som är mest värt här i livet när det är en sådan kulturkrock!

2010-03-01 @ 13:06:46

Lämna gärna en hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0