26/2 – Mot Mzuzu

Bussen mot Mzuzu skulle gå klockan sex på morgonen på strax innan dess befann vi oss på busstationen som redan då sjöd av liv. Dessvärre hamnade vi på en av de bussar som på African style inte går förrän den är full, vilket dröjde ytterligare två timmar…


Det blev en lång resa innan vi anlände till Mzuzu, dit vi kom runt klockan två. Då hade vi stannat för av och påsläppning många gånger, varav en gång alla var tvungna att lämna bussen för räkning av något slag. Det blev kaos när alla skulle på igen och dessutom ha samma platser…


Vi fick se mycket av landet under resan och det var mycket majs- och tobaksodlingar. Ju längre norrut vi kom, var det dessutom trädfällningar som verkade stå för sysselsättningen.


Väl framme i Mzuzu ringde Hanna till Mr Bernard med ett av våra två nyskaffade telefonnummer. Här i Malawi finns det två olika telefonbolag och där är långt från ovanligt att om man har mobil, då har man två med nummer från båda bolagen då nätet kan vara väldigt ostabilt. Så det ser rätt kul ut ibland när folk går runt med två mobiler i fickan=)


Vi blev körda i bil till Northen Diocese of Malawis gästhus där vi fick vårt rum med två sängar, sängbord, varsin fåtölj och ett eget badrum. Därefter gick vi de max 20 metrarna upp till kyrkans kontor där vi blev presenterade för alla som jobbar där varav det är typ tre namn vi kommer ihåg, det är förvisso dem vi kommer ha mest med att göra med så det är väl en fördel.


Vi avslutade med att få skicka varsitt mail (hur stod vi ut på tiden då vi hade modem?!) innan vi promenerade in mot centrum och till en matbutik där vi handlade lite mat. Vi fick erbjudandet om att biskopens kockar skulle laga maten åt oss men vi kände att vi ville stå för det själva och få den mat som vi själva vill ha och på det sätt vi gillar det. Vi lagade på kvällen till ris med chakalaka, en röra till som finns att köpa överallt som innehåller tomat, butternut (vad är det?) och kryddor. Kryddstarkt men mycket gott!


Klockan åtta stupade Hanna i säng, jag tog en dusch och gjorde sen samma sak. Tänkte lyssnade på ett podradioavsnitt som nedvarvning men minns inte mycket av det programmet. Vaknade på morgonen med lurarna i öronen men helt förvirrad!


Kommentarer
Postat av: jossan

butternut - något med jordnöt inblandat? funderar jag o gusten på. kom ihåg att köpa kläder till mig ;)



ta hand om dig, kram

2010-03-04 @ 21:38:11

Lämna gärna en hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0