20/3 2010 Återigen är det helg

Dagarna fortsätter att rulla på… Vi fortsätter att åka runt på små vägar runt om i trakten. En snabb konstatering om landet är att när man tror att man inte kan komma längre ut i bushen så kan man åka lika långt till. Tänk små skogsstigar, där åker vi med stor jeep!

 

Av en slump började vi diskutera skräddare i veckan (slump och slump, skräddare nämndes under en intervju) så helt plötsligt satt vi i torsdags i en bil till det Anglikanska klostret här i Mzuzu och skräddaren som jobbar där. Så nu ska jag få några kjolar och en topp uppsydda efter mina mått. För en hel dräkt tar han ca 75 kronor att sy upp… Så idag lördag har vi varit på marknaden och köpt mer chitengatyg som ska lämnas till skräddaren. Riktigt roligt!

 

I torsdags blev intervjun inställd för andra gången för vi kom helt enkelt inte fram. När tre kilometer återstod var vägen väldigt lerig, och det i kombination med en extremt brant uppförsbacke satte stopp på färden. Vi hade kunnat fortsätta till fots men som Betty sa, vi kan kanske ta oss upp för backen, men sen är det en lika brant utförsbacke… Chauffören fick sålunda backa vår stora jeep 500 meter för att kunna vända om.

 

 

Istället åkte vi till en demonstrationsträdgård där vi fick lära oss lite om jordbruk. Det är anglican diocese som har trädgården för att kunna lära folket i området om hur de kan få sitt jordbruk mer lärorikt, och trädgården används bland annat av just MULDP som vi studerar.

 

Nu har jag sett hur jordnötter växer, tyckte jag var roligt! Visst borde man kunnat förknippa att de växer under jord men så smart är inte jag=) Drar man upp plantan ser det ungefär ut som när man drar upp potatis. Fick även se ett paw-paw-träd, kul!

I fredags var det full ruljans i Mzuzu, då var presidenten här för att inviga National Bank of Malawis nya byggnad (en hypermodern byggnad som faktiskt är riktigt snygg, vi har varit där några gånger, för även om den invigdes i fredags har den varit i bruk sen i januari). Presidenten är för övrigt rätt velig. Vi fick när vi kom hit reda på att han skulle gifta sig den 1 maj. Detta blev sedan tidigarelagt till den 25 april, alltså dagen efter vi landar i Sverige, för att nu vara ändrat till den 17 april. Vi kommer alltså kunna titta på bröllop här i Malawi innan vi åker hem!

 

Vi var själva inte på invigningen men stora delar av kontoret var där så vi kom sent ut i fält eftersom bilarna var försenade tillbaka. Återigen bar det ut i bushen, och lika vackert som alltid är det med djupa dalgångar och höga berg. Vårt favorituttryck här nere (Tack vare Hanna) som alltid får chaufförerna att skratta är ”its gonna be a bumpy ride!”

 


Kommentarer

Lämna gärna en hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0